Skip to main content

Intervju med Anonym

Ålder 34 år

Yrke/sysselsättning Jag jobbar i en affär.

Hur gammal var du när du fick din diagnos? 

Jag var 10 år då jag fick min autismdiagnos och 33 år då jag fick min diagnos intellektuell funktionsvariation.

Hur ser ditt liv ut för övrigt? Familj, partner, husdjur?

Jag bor i egen lägenhet.

Hur var din skolgång? 

Jag fick plugga väldigt mycket hemma när jag gick i skolan. Jag gick till speciallärare för att få extra hjälp med tex matte. På gymnasiet gick jag Barn & fritidsprogrammet. Jag trodde det inte skulle vara så mycket läxor och prov på Barn & fritidsprogrammet men det blev mycket, mera än vad jag trodde.

Har du haft kontakt med någon myndighet?

Jag har haft kontakt med arbetsförmedlingen. Via arbetsförmedlingen fick jag först praktik på en fabrik. Sedan började jag jobba där med lönebidrag. Efter att jag jobbat där i flera år så bytte jag sedan jobb och började jobba i en affär. Det var en del rörigt på arbetsförmedlingen eftersom jag fick byta handledare mycket där. Men det var några handledare som jag hade en längre period och det kändes tryggt för mig.

Hur har bemötandet från psykiatrin varit? 

Jag har inte haft någon kontakt med psykiatrin.

Har du fler diagnoser än neuropsykiatriska?

Jag har inte några flera diagnoser.

Har du några speciella stödbehov?

Innan hade jag boendestöd men det funkade inte helt bra så jag slutade med det. Jag har nu en städerska som kommer hem till mig  och städar. Det trivs jag bra med.

Vad har du för intressen?

På fritiden gillar jag att lyssna på musik, cykla, promenera, sjunga i kör och träffa vänner.

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies